Izaslanik UN strahuje od eskalacije sukoba u Siriji

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaslanik UN strahuje od eskalacije sukoba u Siriji

Bejrut -- Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura upozorio je na moguće širenje sukoba svetskih i regionalnih sila u zemlji razorenoj sedmogodišnjim građanskim ratom.

De Mistura je pred Savetom bezbednosti UN rekao da nedavni događaji ukazuju na "zabrinjavajuću putanju" češćih i intenzivnijih konfrontacija oko Sirije i da je "deeskalacija od ključnog značaja" i unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sirije i među igračima na međunarodnoj sceni.

SAD, Velika Britanija i Francuska izvele su prošlog meseca vazdušne udare na navodna postrojenja hemijskog oružja u Siriji, pošto su zauzeli stav da je sirijska vlada upotrebila otrovni gas u napadu na Dumu kod Damaska 7. aprila. Vlada Sirije to negira.

Prošle nedelje je Izrael gađao desetine iranskih ciljeva u Siriji, navodeći da reaguje na napad Irana na izraelske položaje na Golanskoj visoravni. Iran je osudio izraelski napad.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mistura upozorio na dalje eskaliranje situacije u Siriji

Izvor: Blic, 17.Maj.2018, 00:34

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura upozorio je na eskaliranje sukoba između regionalnih i međunarodnih sila u toj ratom razorenoj zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.