Ivković: Đilas ne može da nam oprosti borbu protiv narko-dilera

Izvor: RTS, 14.Maj.2020, 13:47

Ivković: Đilas ne može da nam oprosti borbu protiv narko-dilera

Državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković izjavila je da su pojedini bliski saradnici jednog od lidera SzS Dragana Đilasa povezani u poslovima s drogom i upitala da li je borba države protiv narko-dilera razlog svakodnevnih napadi na državni vrh.
"Neverovatno je kako su svi koji imaju veze sa Draganom Đilasom upleteni u poslove sa drogom i još neverovatnije kako Đilasu to ni najmanje ne smeta", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navela je Popović Ivković u izjavi za javnost.
Prema njenim rečima, za Đilasa bi "normalna Srbija" bila da se političari brinu da "narko-dileri ne ostanu gladni i organizuju istovremeno linč policajaca koji se drznu da ih uhapse".
Kaže i da se upravo tako ponašao Đilas kada mu je uhapšen šurak Milan Dabović sa 2,4 kilograma kokaina izuzetne čistoće.
"Dovozio mu je hranu u zatvor. Zbog ovog narko-dilera osuđenog na šest godina zatvora i danas Đilas linčuje u javnosti policajca Gorana Papića, koji ga je uhapsio", navodi Popović Ivković.
Ona navodi u izjavi da Đilas narodu u Srbiji ne objašnjava ni kako mu je jedan od najbližih stranačkih saradnika u Kuršumliji Milutin Bakić uhapšen, jer je usred vanrednog stanja švercovao u kamionu 66 kilograma marihuane.
"Hvalio se da mu je to jedan od najvrednijih stranačkih odbora", navodi Popović Ivković.
Dodaje da Đilas nije objasnio ni bliskost Marinike Tepić sa Novakom Filipovićem, niti njegov angažman u svojoj stranci, kada je Filipović uhapšen zbog narkotika.
"Protiv Filipovića se i dalje vodi postupak zbog narkotika. I to ne menja činjenica da je u javnost isplivalo da je po Marinikinom nalogu trebalo da iseljava novinare iz njihovih gradova, jer joj se nije sviđalo šta pišu", kaže Popović Ivković.
Navodi i da je Đilas "jurišao sa saborcem iz Dveri Urošem Savićem" na zgradu RTS-a i njihove novinare prošle godine, a koji je, kaže, uhapšen opet u vezi sa drogom.
"Da li nam Đilas i saborci borbu protiv narko-dilera ne mogu oprostiti? Jasno je narodu u Srbiji da je to razlog vaših svakodnevnih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i časne pripadnike MUP-a. Ali predaja za nas nikada nije bila opcija, ne odustajemo od beskompromisne borbe protiv svih vidova kriminala", poručila je Popović Ivković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.