Italijanski ministar zatvara džamiju, Vatikan ga nazvao fašistom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski ministar zatvara džamiju, Vatikan ga nazvao fašistom

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni izjavio je da će učiniti sve da se ispune planovi za zatvarenje džamije Jener u Milanu idućeg meseca.

Ministar Maroni tvrdi da se zatvaranjem džamije samo odgovara na optužbe da se molitva iz te male džamije često čuju u okolnim ulicama.

On je takvu izjavu dao uprkos optužbama rimokatoličke crkve da se ponaša kao fašista, preneo je BBC.

Maroni je naveo da mu je, kako je rekao, "slične >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvrede" uputio i šef UNICEF-a i to kada je vlada odlučila da počne da uzima otiske prstiju Romima u Italiji, ali je, uprkos tome on, kako je dodao, "uverio tu agenciju Ujedinjenih nacija da će to pomoći da se romska deca u većem broju uključe u obrazovni sistem".

Rimokatolički sveštenik zadužen za međuverske odnose u Milanu rekao je da bi samo "fašistička, odnosno populistička vlada" mogla da pribegne tako "diktatorskoj" meri kakva je zatvaranje jedne džamije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.