Italijanski distributer povukao sporne postere za film 12 godina ropstva

Izvor: Blic, 31.Dec.2013, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski distributer povukao sporne postere za film "12 godina ropstva"

Italijanski distributer filma "12 godina ropstva" izvinio se danas zbog promotivnih postera koji su ocenjeni kao rasistički, i na kojima se umesto glavnog glumca Čivetela Edjiofora pojavljuju holivudske zvezde Bred Pit i Majkl Fasbender - iako u filmu imaju relativno male uloge.

Kompanija BIM Distribucione saopštila je da su "nepodesni materijali

sada povučeni" i izrazila "žaljenje što je ovaj incident >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doveo do skretanja pažnje".

BIM Distribucione je takođe naveo da novi posteri prikazuju samo Edjiofora, koji je nominovan za Zlatni globus za ulogu crnog oslobođenika koji je otet i prodat u ropstvo.

Prema navodima distributera, cilj postera s Pitom i Fasbenderom bio je da se pruži "širi prikaz onoga o čemu se govori u filmu".

Film režisera Stiva Mekvina stiže u italijanske bioskope u februaru.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.