Italija: Uhapšen gradonačelnik koji je pomagao migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2018, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Uhapšen gradonačelnik koji je pomagao migrantima

Gradonačelnik malog grada na jugu Italije, koji je postao uzor integracije migranata, stavljen je danas u kućni pritvor zbog sumnje da je pomagao ilegalnu imigraciju, prenosi AP.

Italijanska finansijska policija uhapsila je gradonačelnika Riasa Domenika Lučana, u okviru akcije trošenja oko pola miliona evra javnog novca za smeštaj izbeglica i tražilaca azila.

Vlasti navode da je istraga obuhvata i navode o lažnim brakovima kako bi migrantkinje ostajale u Italiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i osnivanju asocijacija kroz koje su migranti zapošljavani i koji su dobijali ugovore o odlaganju smeća.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, poznat po tvrdom stavu prema migrantima, pozdravio je hapšenje gradonačelnika.

"Šta sad kažu one dobričine koje žele da Italiju napune migrantima", upitao je Salvini na tviteru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji uhapšen gradonačelnik koji je pomagao migrantima

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2018

Gradonačelnik malog grada na jugu Italije, koji je postao uzor integracije migranata, stavljen je juče u kućni pritvor zbog sumnje da je pomagao ilegalnu imigraciju...Gradonačelnik Rias Domeniko Lučano uhapšen je u okviru istrage u vezi sa trošenjem oko pola miliona evra javnog novca za smeštaj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.