Italija: Pola miliona maturanata danas polaže maturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 11:43

Italija: Pola miliona maturanata danas polaže maturu

Pola milliona maturanata u Italiji danas polaže završni, maturski ispit.

Reč je o veoma teškom, državnom ispitu, koji se sastoji iz dva dela, pismenog i usmenog, koji se polaže pred komisijom, navodi agencija Ansa.

Ove godine 96,2 odsto učenika je pristupilo ispitu koji je veoma važan za njihovo dalje školovanje, ali se uzima u obzir i prilikom zaposljavanja onih koji odluče da sa maturom završe školovanje.

Ministar za obrazovanje Patrizio Bjanki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je poželeo dobar uspeh maturantima i poručio "da je danas, kao nikada ranije, cela Italija sa njima", imajući u vidu sve probleme koje je za učenike prouzrokovala pademija kovida19, i činjenicu da je najveći deo nastave u zadnje dve školkse godine bio "na daljinu".

Prema istraživanjima, oko 200.000 mladih Italijana je napustilo dalje školovanje, a list "La Republika" piše da je "u svakom razredu bar jedan učenik napustio školu" pre završene mature, što se dovodi u vezu sa problemima izazvanim pandemijom kovida19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.