Istraga „90 odsto sigurna“: Buka koja se čula bila je bomba

Izvor: NTV.rs, 08.Nov.2015, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga „90 odsto sigurna“: Buka koja se čula bila je bomba

KAIRO – Tim koji istražuje avionsku nesreću ruskog aviona u Egiptu je „90 odsto siguran“ da je buka koja se čula u završnoj sekundi snimanja kokpita bila eksplozija izazvana bombom, prenosi Rojters.
„Dosadašnje indikacije i analize o zvuku sa trake crne kutije ukazuju da je bomba. Mi smo 90 odsto sigurni da je bomba“, tvrdi pripadnik egipatskog tima istrage, koji je tražio da ostane neimenovan zbog osetljivosti izjave.
Upitan da objasni preostalih 10 odsto, član >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << istražnog tima je rekao da „ne može sada da o tome govori“.
Egipatski zvaničnici su naveli da ispituju sve moguće scenarije šta je moglo da izazove katastrofu i upozorili da su protiv ishitrenih zaključaka.
Džihadisti Islamske države koji su u sukobu sa snagama bezbednosti u egipatskom delu Sinajskog poluostrva, tvrde da su oni srušili ruski Erbas A321 samo 23 minuta posle poletanja iz letovališta Šarm el Šeik, pre nedelju dana, na letu do Sankt Peterburga kada je poginulo 224 putnika i članova posade.
Tanjug
08 Novembar 2015 13:49
AP foto ilustracija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.