Istina se 9 godina krila u neotvrenoj koverti, dvije verzije misteriozne smrti mesara iz Tutina za kog su tvrdili da se “ubio na poslu”

Izvor: SandzakPress.net, 02.Mar.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istina se 9 godina krila u neotvrenoj koverti, dvije verzije misteriozne smrti mesara iz Tutina za kog su tvrdili da se “ubio na poslu”

Tutinka Mirsada Tiganj, čiji je suprug Rifat pre skoro deset godina nastradao pod još uvek nejasnim okolnostima na radnom mjestu, vjeruje da je on ubijen i da obdukcioni nalaz, koji je slučajno pronašla prije nekoliko mjeseci, to jasno dokazuje. Ova samohrana majka kaže da nikada nije vjerovala u verziju istražnih organa da se njen suprug obesio jer, kako naglašava, na to ništa nije ukazivalo. Imali smo lijep život, troje male djece, pravili smo planove za budućnost, sređivali kuću. Bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << smo srećni i niti jedan jedini razlog nije postojao da digne ruku na sebe. Tog dana je prilikom polaska na posao napravio spisak šta sve treba da kupi u povratku. Ko to radi ako planira da se obesi? – pita se Mirsada. Ona, ali i ostatak porodice, do prošle godine su živjeli u ubjeđenju da je Rifat izvršio samoubistvo, sve dok udovica među dokumentima svog svekra Hasa slučajno nije pronašla neotvoren obdukcioni nalaz u kojem je veštak naveo da je smrt njenog supruga “nasilna” i “ubilačkog porekla”. Zaprepastila sam se kada sam to videla. Nismo ni znali da je rađena obdukcija, a niti je moj svekar otvarao ta dokumenta. Zbog toga smo angažovali advokata i zahtjevali od Višeg tužilaštva u Novom Pazaru da ponovo otvori istragu i otkrije šta se zapravo desilo i ko je ubio mog Rifata – priča Mirsada Tiganj. Prema nezvaničnim informacijama, njegova smrt je inspektorima novopazarske policije bila sumnjiva i pre devet godina. Postoje dve verzije – prva da se on dva puta vešao, ali je prvi put konopac pukao, a druga da je zadavljen, a potom obešen kako bi izgledalo da je izvršio samoubistvo. Inspektori su saslušali njegove kolege ali su oni negirali umešanost u njegovoj smrti što je, kako nezvanično saznajemo, potvrdio i poligraf. Međutim, policija je tražila da se od njih trojice uzmu i DNK uzorci i uporede sa nalazima na konopcima i omčama što je istražni sudija odbio jer je, prema nepotvrđenim informacijama, smatrao da nema potrebe i da je to skup postupak. Moj suprug je bio vrijedan, miran i povučen čovjek, zbog čega su ga kolege često iskorišćavale da radi i njihov posao. Žalio mi se i da su ga često maltretirali i neslano se šalili sa njim, sipali su mu goveđu krv u kafu ili zatvarali u bure. Sve to je znao i vlasnik mesare. Vjerujem da će sadašnja istraga sve otkriti i apelujem na nadležne organe da isteraju istinu na vidjjelo – priča udovica. Advokat porodice Tiganj Munever Kuč ubeđen je da je Rifat ubijen tvrdeći da istražni organi nisu adekvatno postupili, zaustavljajući istragu iako je obdukcioni nalaz nesumnjivo ukazivao da se radi o ubistvu. Jedina dobra stvar tada urađena je ta što je policijski inspektor tražio DNK analizu – kaže on. U Višem tužilaštvu u Novom Pazaru nisu željeli da komentarišu ovaj slučaj, a prema nezvaničnim informacijama, u tom pravosudnom organu je saslušano nekoliko svjedoka, a uzeti su i DNK profili nekoliko osoba kako bi se izvršila veštačenja. BLIC

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

SMRT MESARA: Znala sam da je ubijen, ali nisam mogla to da dokažem

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2019

Mirsada Tiganj iz Tutina, koja je devet godina čekala na istragu o smrti supruga Rifata, za "Novosti": Nikada me niko iz tužilaštva i suda nije zvao. DNK je, kako sam čula, uzet od 13 sumnjivih osoba NIKADA nisam poverovala u zvaničnu policijsku verziju da se moj suprug obesio,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.