Ispovest majke šokirala Srbiju: Devojčice potpisuju peticiju da zbog bolesti izbace njenu ćerku iz odeljenja

Izvor: B92, 01.Mar.2016, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest majke šokirala Srbiju: Devojčice potpisuju peticiju da zbog bolesti izbace njenu ćerku iz odeljenja

Status majke Đorđije Aksentijević iz Subotice o peticiji koja se potpisuje protiv njene ćerke, inače obolele od retke kožne bolesti, podigao je Srbiju na noge.

Naime, njena ćerka Gale Savić (11) učenica je petog razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Subotici, a mesecima je izložena vređanju grupe devojčica iz iste škole samo zato što je bolesna. Štaviše, istih par učenica je organizovalo potpisivanje peticije kako bi se učenica “izbacila” iz odeljenja zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje bolesti.

Reč je o buloznoj epidermolizi koja je retko oboljenje kože koje čini da se koža ljušti i da se stvaraju rane pri najmanjem dodiru, a deca koja boluju od nje poznata su kao deca leptiri. Ipak, ovakva bolest ne ometa nijedno drugo dete u odeljenju.

Status majke vam prenosimo u celosti:

“U petom razredu osnovne škole u Subotici, par učenica je organizovalo potpisivanje peticije kako bi iz razreda ‘izbacile’ učenicu koja boluje od izuzetno teške, neizlečive bolesti. Nikakvih primedbi na nju, odnosno njeno ponašanje nisu imale, niti imaju, do činjenice da je bolesna. Problem je dermatološki, fizički, te ne ometa bilo koga u razredu u praćenju nastave ili bilo čemu drugom.

Interesantno je navesti i da se škola "bavila" radom s odeljenjem u kojem je devojčica sa zdravstvenim problemom u "cilju razvijanja njihove empatije" upravo u vreme dok su pripreme za peticiju bile u jeku. Takodje, indikativno je i da postojanje ovih aktivnosti nije uočio niko od nastavnika, ostalih zaposlenih u školi, ili roditelja, već devojčica o kojoj je reč i njena majka, odnosno moja Gala i ja.

Šta se dešava s prosvetom, institucijama u Srbiji, ljudima, decom? ‪#‎ObrazovanjeZaSve”
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.