Ispovest Srbina koji je video smrtonosni uragan Irmu: Ovde ima još 100 Srba, sa ostrva je nemoguće otići

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest Srbina koji je video smrtonosni uragan "Irmu": Ovde ima još 100 Srba, sa ostrva je nemoguće otići

Oluja "Irma" je toliko jaka da ni aerodromi sigurno neće raditi u narednih nekoliko dana

Uragan" Irma", jedan od najsnažnijih do sada zabeleženih, pogodio je Karibe gde je izazvao velike poplave i štetu. Srpski državljanin Zoran Milinković koji se nalazi na karipskom ostrvu Martinik rekao je da je uragan opustošio to ostrvo.

Milinković kaže da se, prema njegovim saznanjima, na karipskim ostrvima trenutno nalazi više od 100 srpskih državljana koji su zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u hotelima i restoranima.

Navodi da nema nikakvih informacija da li je neko od njih povređen, jer su komunikacije otežane.

- Sve je porušeno, delovi kuća su po ulicama, voda je toliko nadošla da samo krovovi automobila vire iz nje - rekao je Milinković za Internet portal RTS-a.

Sa ostrva je nemoguće otići, kaže Milinković i ističe da je oluja "Irma" toliko jaka da ni aerodromi sigurno neće raditi u narednih nekoliko dana.

U međuvremenu, francuska ministarka za prekomorske teritorije Anik Žirarden rekla je da je najmanje osam osoba poginulo na francuskim karipskim ostrvima Sveti Vartolomej i Sveti Martin.

Udari vetra na ovim ostrvima dostigli su brzinu od 360 kilometara na sat. Dalje kretanje uragana nije sigurno, i ne zna se da li će pogoditi zapadnu ili istočnu obalu Floride, gde bi mogao da stigne oko vikenda.

Američki predsednik proglasio je vanredno stanje na Devičanskim ostrvima, u Portoriku i na Floridi. Evakuacija sa ostrva Ki Vest, na krajnjem jugu Floride, već je u toku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.