Isplivali NEOČEKIVANI DETALJI ubistva brata Kim Džong Una: U trenutku napada imao PROTIVOTROV, a nije ga iskoristio

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2017, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplivali NEOČEKIVANI DETALJI ubistva brata Kim Džong Una: U trenutku napada imao PROTIVOTROV, a nije ga iskoristio

Mogao je da se oslobodi nervnog gasa VX, ali zašto nije?

Polubrat severnokorejskog lidera Kima Džong Una imao je sa sobom u rancu protivotrov za otrov koji ga je ubio.

Pročitajte i:

- Kim Džong Nam je u svojoj torbi nosio 12 doza atropina kada je napadnut nervnim gasom VX na aerodromu u Kuala Lumpuru 13. febrauara - izjavio je za CNN advokat Hisjam Abdulah.

Osim atropina, Kim Džong Nam (45) je sa sobom u vreme smrti imao i 125.000 dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u gotovini, kako je prethodno potvrdila policija.

#TopNews Kim Jong Nam had antidote to deadly poison before airport death https://t.co/A6fz63jMcA https://t.co/HxWFe6l0KF pic.twitter.com/bfnBR9Fdr8

— Breaking News (@FreebieNinja1) 01. децембар 2017.

Atropin obezbeđuje primarnu zaštitu protiv izlaganja hemijskim nervnim gasovima i kod trovanja insekticidima, kako navodi Američko društvo farmaceuta zdravstvenog sistema (ASHP). Može se primiti injekcijom u mišić, pod kožu, intravenozno, uzeti u obliku tablete ili kapi za oči. Takođe se koristi za tretiranje mišićnih grčeva i drugo.

- Ako znate da neko želi da vas napadne nervnim gasom, atropin je ključni lek koji ćete nositi – kaže Nial Vit, predavač farmacije Univerziteta Sidnej.

Kim Džong Nam je, kako se smatra, otrovan VX-om dok se vraćao kući u Kinu. Na snimcima nadzornih kamera vide se dve žene, Indonežanka Siti Aizjah (25) i Vijetnamka Doan Ti Huong (29), kako prilaze Kimu iza leđa i trljaju ruke o njegovo lice.

Malezijske vlasti tvrde da su njih dve obučili severnokorejski agenti da utrljaju Kimu u lice nervni otrov. One su se izjasnile da nisu krive za ubistvo Kima, i da su mislile da učestvuju u skrivenoj kameri.

Kim Jong Nam carried nerve agent antidote in his bag: court https://t.co/ZaNwQKCFsG pic.twitter.com/VDHfDEKNX3

— New York Post (@nypost) 01. децембар 2017.

Severna Koreja je više puta porekla umešanost u ubistvo liderovog polubrata.

On je nakon trovanja otišao na aerodromsku kliniku i zatražio pomoć.

Sestra je obrisala "tečnost poput vode, bez mirisa", sa Kimovog lica, a njegov krvni pritisak je naglo skočio, naveo je lekar koji je svedočio na sudu. Ubrzo nakon toga, Kim je dobio napad i prevezen je u bolnicu, ali je umro u ambulantnim kolima.

The plot thickens: A court hearing on Wednesday revealed that the late Kim Jong Nam was carrying a VX antidote in his backpack when he was killed in Malaysia https://t.co/JXDC0HYKzR pic.twitter.com/fNMDM4eddb

— NK NEWS (@nknewsorg) 01. децембар 2017.

Zašto Kim nije pokušao da iskoristi protivotrov koji je imao sa sobom nije poznato. To, međutim, govori da je on živeo u strahu od svog polubrata, u kineskom Makau, otkako ga je njegov otac Kim Džong Il proterao iz Severne Koreje.

Otkako je Kim Džong Un došao na vlast, sprovedene su brojne čistke nad političkim rivalima, uključujući njegovog ujaka Džanga Song Teka, koji je pogubljen 2013.

Potraga malezijske policije za još troje osumnjičenih za ubistvo Kima Džong Nama je do sada bila neuspešna. Suđenje, najvišeg profila u Maleziji u poslednje vreme, biće nastavljeno 2018.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.