Ispalio više hitaca i teško ranio Edina iz Sjenice: Policija nastavila intenzivnu potragu za napadačem

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2021, 01:02

Ispalio više hitaca i teško ranio Edina iz Sjenice: Policija nastavila intenzivnu potragu za napadačem

Pucnjava se dogodila u samom centru Sjenice, sat pred ponoć, kada je na ulici bilo dosta ljudi

Sjenička policija nastavila je danas intenzivnu potragu za E. L. iz ovog grada, koji je osumnjičen da je u petak oko 23 sata iz vozila u pokretu ispalio više hitaca i teško ranio Edina Hamidovića (48), urednika i administratora Fejsbuk stranice Sjeničke novine.

Posle ranjavanja, Hamidović je hitno prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je operisan i on je danas, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema izjavama lekara, bio van životne opasnosti.

.

- Hamidović je na ulici bio sa suprugom i decom, čuli su se pucnji, praskanje, video sam čoveka koji je pao na asfalt, žena i deca koji su bili u blizini počeli su da plaču, da vrište, pritrčali su neki ljudi - ispričao je juče jedan od meštana koji je bio na ulici u to vreme.

Lekari u sjeničkom Domu zdravlja, a zatim i u Opštoj bolnici u Novom Pazaru konstatovali su ubrzo da je Hamidović u pucnjavi zadobio četiri prostrelne rane, u predelu stomaka, ramena i noge. Hitno je operisan i lekari su uspeli da, i pored teških povreda, stabilizuju njegovo stanje.

Istovremeno, u Sjenici, u okolini grada, po pešterskim putevima i selima počela je potraga za E. L., koji je odmah posle ispaljenih hitaca kolima pobegao. Postoji mogućnost da se on uputio i prema Crnoj Gori, granica je na tridesetak kilometara.

Prema izvorima iz istrage, u potragu za osumnjičenim uključen je veći broj policajaca i čini se sve da on bude otkriven i priveden. Potraga je, sem na područje Sjenice, usmerena i na susedne opštine, ali je ovo veliko područje, mnogo je seoskih, lokalnih puteva, staza. Obaveštena je i Uprava policije Crne Gore zbog mogućnosti da se E. L. tamo prebacio tokom noći.

Ranjeni pisao tekstove o osumnjičenom

O mogućim motivima pucnjave zasad nema zvaničnih informacija. Po onome što se priča u gradu, Hamidović i osumnjičeni E. L. bili su u svađi, navodno zbog tekstova objavljenih na stranici Sjeničke novine, koju je Hamidović uređivao. Na toj stranici, navodno, bilo je i tekstova o porodici E. L., pa je zbog toga došlo do sukoba.

Hamidović i E. L. ranije su podnosili prijave jedan protiv drugog, koje su prosleđene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Hamidović i E. L. članovi su dve različite političke partije, Hamidović je član SPP, pa se i politička svađa uzima kao mogući motiv napada na njega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.