Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja

Izvor: B92, 19.Avg.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je izrazio žaljenje zbog izjave pevača Momčila Bajagića Bajage.

Bajaga je u izjavi za televizju N1 rekao da razume nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

To, po oceni Linte, ukazuje da se se "on (Bajaga) slaže da lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku".

"Pored toga, Bajaga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u razgovoru sa novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio da se opravda da u Kninu 1993. godine nije pevao četničke pesme, odnosno da nije pevao pesmu "Armija srpska". Bajaga treba da bude ponosan što je 1993. godine pevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi... mogao da nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gde se otvoreno rehabilituje zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav 'Za dom spremni'", kazao je Linta.

Linta je izrazio žaljenje i zbog toga što je Bajaga "prećutao" tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području "živeo vekovima".

"Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se odbrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tuđmana. Nažalost, u tome nije uspeo iz više razloga", rekao je Linta.

Nastup benda "Bajaga i Instruktori" na Danima piva u Karlovcu 3. septembra je dvadesetak dana pre manifestacije otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: Ispada da se Bajaga slaže sa tezom hrvatskih branitelja

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2018

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta danas je izrazio žaljenje zbog izjave pevača Momčila Bajagića Bajage koju je dao televizji N1, u kojoj je rekao da razume nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu...To, po oceni Linte, ukazuje da se se "on...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Predstavnik Srba opasno zamerio Bajagi zbog poruke "braniteljima"

Izvor: BKTV News, 19.Avg.2018

Ispada da se on slaže da lažnom tezom hrvatskih branitelja, smatra Linta. ..Momčilo Bajagić Bajaga, čiji je koncert u Karlovcu nedavno otkazan na zahtev dela udruženja hrvatskih ratnih veterana, izjavio je da razume njihovo nezadovoljstvo, ali da on za to nije kriv, a predsednik Saveza Srba iz...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.