Iskrivile se šine od vrućine, prekinut saobraćaj BG-Bar

Izvor: B92, 06.Avg.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskrivile se šine od vrućine, prekinut saobraćaj BG-Bar

Beograd -- "Srbija Voz" saopštio je da je prekinut redovan saobraćaj na pruzi Beograd-Bar zbog kvara, što će prouzrokovati kašnjenja međunarodnog voza iz pravca Beograda.

Do prekida saobraćaja došlo je zbog pojave "sunačane krivine" (kada se šine iskrive zbog velike vrućine) između stanica Bistrica i Prijepolje.

Otklanjanje kvara je u nadležnosti "Infrastrukture železnica Srbije" a.d.

Međunarodni voz će nastaviti da saobraća iz stanice Priboj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj je zaustavljen, kada se uklone smetnje na pruzi.

Osoblje "Srbija Voz" a.d. je obavestilo putnike o nastaloj situaciji i obezbeđeno im je osveženje .

Redovni saobraćaj vozova na pruzi Niš-Dimitrovgrad, prekinut je kada je u 15.20 sati iskliznuo jedan vagon teretne kompozicije zbog krivljenja šina zbog vrućine ("sunčana krivina"), a popravka će trataji najmanje pet sati, saopštio je "Srbija Voz" a.d.

Prekinut je redovan saobraćaj vozova na pruzi Niš-Dimitrovgrad, što će dovesti do zakašnjenja međunarodnog voza za Sofiju, koji trenutno stoji u stanici Niš.

„Srbija Voz" a.d. je obezbedilo autobuski prevoz za 110 putnika do Dimitrovgrada, a u organizaciji Bugarskih železnica putnici će nastaviti putovanje vozom do Sofije.

Do iskliznuća vagona zbog pojave "sunčane krivine", između službenih mesta Staničenje i Pirot.

Otklanjanje posledica vanrednog događaja je u nadležnosti "Infrastrukture železnica Srbije" a.d., čija je prva procena da će otklanjanje posledica iskliznuća i popravke koloseka trajati minimum pet sati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠINE SE KRIVE od vrućine: Ne idu vozovi

Izvor: Mondo, 06.Avg.2017

"Srbija Voz" saopštio je da je danas u 15.10 prekinut redovan saobraćaj na pruzi Beograd-Bar zbog kvara, što će prouzrokovati kašnjenja međunarodnog voza iz pravca Beograda. Šine se iskrivile i na pruzi Niš-Dimitrovgrad...Foto: youtube/screenshot Ilustracija..Do prekida saobraćaja došlo je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.