Iranci poručuju da ih sankcije nisu uplašile: U planu nove rakete, podmornice i avioni

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranci poručuju da ih sankcije nisu uplašile: U planu nove rakete, podmornice i avioni

Vojni zvaničnik upozorio zapadne sile

Iran planira da pojača svoje kapacitete balističkih i krstarećih raketa i da nabavi novu generaciju borbenih aviona i podmornica,  potvrdio je danas u svojoj izjavi zamenik iranskog ministra odbrane za međunarodna pitanja Mohamed Ahadi.

Pročitajte i:

Iran je ranije saopštio da je njihov raketni program namenjen u odbrambene svrhe i da o tome nema pregovora kako su to zahtevale SAD i evropske države. Teheran >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ističe da njihovi planovi za razvoj raketa nisu povezani sa nuklearnim sporazumom sa svetskim silama iz 2015. godine.

- Povećanje kapaciteta balističkih i krstarećih raketa te nabavka nove generacije borbenih aviona i težih i dalekometnih plovila i podmornica sa raznim naoružanjem nalaze se među planovima Ministarstva odbrane - naglasio je Ahadi.

Govoreći pred stranim vojnim atašeima stacioniranim u Teheranu, Ahadi je naglasio da međunarodne sankcije nisu uspele da ometu razvoj iranske oružane industrije.

- Imamo neophodnu infrastrukturu i ono što nam je neophodno za istraživanje i razvoj i istovremeno poboljšanje odbrambene industrije. Oslanjamo se na naše veoma visoke naučne kapacitete i na više desetina hiljada maturanata u tehnološkom sektoru i inžinjerstvu - dodao je Ahadi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.