Iran zapretio Saudijskoj Arabiji i Emiratima: Objavljen snimak raketnih napada na Rijad i Abu Dabi

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2018, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran zapretio Saudijskoj Arabiji i Emiratima: Objavljen snimak raketnih napada na Rijad i Abu Dabi

Napeta situacija

Poluzvanična iranska novinska agencija Fars objavila je video snimak u kojem se preti raketnim napadima na Rijad i Abu Dabi, prestonice Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pročitajte i:

AP ocenjuje da je to dodatno pojačalo ionako velike napetosti nakon napada tokom vojne parade u Iranu, u kojem su ubijene 24 osobe, a ranjeno više od 60.

The video tweeted and later deleted by the semi-official Fars news agency >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << comes as #Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei blamed #Riyadh and #AbuDhabi for an attack on a military parade in the city of Ahvaz https://t.co/WbDLGGslIQ

— Arab News (@arabnews) September 25, 2018

Snimak, koji je agencija Fars objavila na Tviteru, a potom ga obrisala, objavljen je u vreme kada je vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, okrivio Rijad i Abu Dabi za napad u iranskom gradu Ahvaz.

Agencija nije objasnila zašto je obrisala video snimak, ali AP primećuje da je on objavljeno neposredno pre obraćanja iranskog predsednika Hasana Rohanija pred Generalnom skupštinom UN.

Saudijska Arabija odbacila je optužbe da je umešana u napad u Iranu.

- Politika Saudijske Arabije je jasna kada je u pitanju njeno nemešanje u unutrašnje poslove drugih zemalja. Iranski režim, suprotno tome, meša se u poslove svojih suseda, i vodeći je sponzor terorizma u regionu i na svetu - tvrdi se u saopštenju zvanične saudijske agencije SPA.

Iranski zvaničnici danas su identifikovali petoricu muškaraca, koji su izveli napad tokom parade, za koji su zvaničnici okrivili arapske separatiste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.