Mediji: Iran preti raketnim napadima na Rijad i Abu Dabi

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Iran preti raketnim napadima na Rijad i Abu Dabi

Poluzvanična iranska novinska agencija Fars objavila je snimak u kome se preti raketnim napadima na prestonice Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

To je još više povećalo ionako veliku napetost, nakon smrtonosnog napada na iransku vojnu paradu u nedelju.

Agencija Fars nije objavila ko je napraviio taj video-snimak, ali ga je objavila neposredno pre obraćanja predsednika Irana Hasana Rohanija Generalnoj skupštini UN.

Video-snimak, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kasnije uklonjen, objavljen je posle optužbi lidera Irana Ali Hamneija protiv Rijada i Abu Dabija za nedeljni napad u gradu Ahvaz, u kome su poginule 24 osobe i ranjeno više od 60 osoba.

Saudijska Arabija je negirala te optužbe i ocenila ih kao lažne. Naša politika jasno počiva na ne mešanju u unutrašnje stvari drugih zemalja, kaže se u saopštenju ministarstva inostranih poslova te zemlje i dodaje da je, nasuprot tome, iranski režim taj koji se meša u untrašnje poslove suseda i glavni je sponzor terorizma u regionu i svetu. Iranski zvaničnici su danas identifikovali pet muškaraca navodno odgovornih za napad.

Najmanje dva čoveka od identifikovanih se pojavljuju u video-snimku koji distribuira Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napad u Ahvazu, što dodatno komplikuje istragu o tome ko stvarno stoji iza ovog napada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran preti raketnim napadima na Rijad i Abu Dabi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2018

Poluzvanična iranska novinska agencija Fars, bliska tvrdom krilu republikanske garde, objavila je danas video snimak u kome se preti raketnim napadima na prestonice Saudijske Arabije i Ujedinjenih arapaskih emirata, što je dodatno podiglo i onako visoke tenzije, nakon smrtonosnog napada na iransku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.