Iran ponovo preti: Ako Evropljani nastave sa svojim ponašanjem...

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran ponovo preti: Ako Evropljani nastave sa svojim ponašanjem...

Iran bi mogao da napusti Sporazum o neširenju nuklearnog oružja (NPT) ako se evropske zemlje obrate SB UN zbog nuklearnog sporazuma s Teheranom iz 2015.

Sporazum NPT iz 1968. je osnova za kontrolu globalne trke u nuklearnom naoružanju, uključujući i sporazum šest svetskih sila sa Iranom iz 2015.

"Ako Evropljani nastave sa svojim neprimerenim ponašanjem ili se po pitanju Irana obrate Savetu bezbednosti, nastavićemo da se povlačimo iz NPT", rekao je iranski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova Džavad Zarif, javila je IRNA.

Sporazum NPT potpisalo je 190 zemalja, a jedina koja se povukla je Severna Koreja, podseća Rojters.

Osim loše volje koju pokazuju neke evropske zemlje, vrata za pregovore sa njima nisu zatvorena i lopta je u njihovom dvorištu, rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi.

Ali, kako je dodao, "mislim da Iran nije spreman da pregovara o uslovima koje one imaju na umu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako se evropske zemlje obrate Savetu bezbednosti: IRAN NAPUŠTA Sporazum o neširenju NUKLEARNOG ORUŽJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020

Jedina zemlja koja se povukla je Severna Koreja...Iran je danas saopštio da bi mogao da napusti Sporazum o neširenju nuklearnog oružja (NPT) ako se evropske zemlje obrate Savetu bezbednosti UN zbog nuklearnog sporazuma sa Teheranom iz 2015. godine...Sporazum NPT iz 1968. je osnova za kontrolu globalne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Iran ponovo prijeti Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2020

Iran bi mogao da napusti Sporazum o neširenju nuklearnog oružja (NPT) ako se evropske zemlje obrate SB UN zbog nuklearnog sporazuma s Teheranom iz 2015.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.