Iran bi da počisti Idlib, Lavrov za brisanje terorista

Izvor: B92, 03.Sep.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran bi da "počisti" Idlib, Lavrov za "brisanje" terorista

Teheran/Moskva -- Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif izjavio je da ekstremisti moraju da budu "počišćeni" iz Idliba.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je poručio da sirijska vlada ima sva prava da "izbriše" ekstremiste u toj pokrajini na severu Sirije, prenosi Rojters.

Iranska agencija Fars objavila je da je Zarif na početku posete Damasku kazao da "celokupna sirijska teritorija mora da bude očuvana".

"I preostali teroristi u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Idlibu moraju da budu počišćeni i region treba da bude vraćen pod kontrolu sirijskog naroda", rekao je Zarif.

Rojters podseća da su iranske snage podržale sirijskog predsednika Bašara el Asada u građanskom ratu koji traje u toj zemlji.

Ruske agencije RIA Novosti i Interfaks objavile su da je Lavrov u govoru koji je održao pred studentima u Moskvi izneo tvrdnju da "situacija u sirijskoj pobunjeničkoj pokrajini Idlib ne može da se toleriše u nedogled".

AP je juče preneo da je papa Franja, obraćajući se vernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, apelovao na međunarodnu zajednicu i sve strane uključene u sukob u Siriji da koriste diplomatiju, dijalog i pregovore kako bi se spasli životi civila i sprečila humanitarna katastrofa u pokrajini Idlib.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran bi da "počisti" Idlib – Lavrov za "brisanje" ekstremista

Izvor: RTS, 03.Sep.2018

Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif ističe da ekstremisti moraju da budu "počišćeni" iz Idliba, dok je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio da sirijska vlada ima sva prava da "izbriše" ekstremiste u toj pokrajini na severu Sirije, prenosi "Rojters". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.