Ipak ostavka: Funkcija nije vredna da se na njoj gradi priča o svesrpskom jedinstvu

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak ostavka: "Funkcija nije vredna da se na njoj gradi priča o svesrpskom jedinstvu"

Banjaluka -- Potpredsednik Narodne skupštie Republike Srpske Senad Bratić, iz reda bošnjačkog naroda, u dogovoru sa organima SDA, podneo je neopozivu ostavku.

Bratić, o čijem opozivu je za po podne zakazana posebna sednica parlamenta RS, rekao je novinarima da ne želi da bude neko pod čijim imenom će se preneti slika o etničkom raskoraku.

"Smatram da funkcija nije vredna da se na njoj gradi priča o svesrpskom jedinstvu", rekao je Bratić.

Vladajuća većina u parlamentu Srpske predložila je smenu Bratića zbog podrške deklaraciji, koju je SDA usvojila u subotu, na Sedmom kongresu te stranke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Senad Bratić podnio ostavku na mesto potpredsednika NSRS

Izvor: RTS, 18.Sep.2019

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske iz bošnjačkog naroda Senad Bratić (SDA) podneio je ostavku, javlja RTRS. . Senad Bratić navodi da je neopozivu ostavku podneo  u dogovoru sa organima SDA..."U dogovoru...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.