Ipak nije mrtav? Oglasio se al Bagdadi i pozvao pristalice na nastavak DŽIHADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2018, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ipak nije mrtav? Oglasio se al Bagdadi i pozvao pristalice na nastavak DŽIHADA

Još uvek se ne zna da li je glas zaista njegov

Vođa terorističke Islamske države, Abu Bakr al Bagdadi, oglasio se juče prvi put za gotovo godinu dana, audio porukom u kojoj je pozvao pristalice da nastave da se bore uprkos porazima.

Pročitajte i:

Snimak, na kojem je, kako se tvrdi, glas Bagdadija, objavila je medijska grupa IS - Al Furkan.

Abu Bakr al-Baghdadi purportedly releases message saying ISIS losses are test from Allah https://t.co/xefmNXpxU1 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/jwgYy5FiWu

— NewsTreasury (@NewsTreasury) August 22, 2018

Na snimku koji traje 55 minuta, Bagdadi čestita "udarnim lavovima" koji su izveli nedavne napade u Kanadi i Evropi i poziva sledbenike da u napadima koriste bombe, noževe ili automobile.

On je čestitao muslimanski praznik Eid al-Adha koji se proslavlja ove sedmice, što sugeriše da je poruka snimljena nedavno.

- Vojnici Kalifata...verujte u obećanje Boga i njegovu pobedu...jer nakon nedaća dolazi olakšanje i izlaz - rekao je on, obraćajući se sledbenicima širom Sirije.

Tigrovi raspoređeni, ČEKA SE ZNAK ZA NAPAD: Ofanzivu će predvoditi iskusni komandant sirijske vojske (MAPA)

Rojters navodi da nije bilo moguće utvrditi da li je glas na snimku zaista Bagdadijev.

IS, koja je do prošle godine kontrolisala velike delove Sirije i Iraka, proterana je u pustinjske oblasti nakon niza poraza koje su joj nanele međunarodne koalicije u te dve zemlje.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.