Interesi velikih sila nam stešnjavaju manevarski prostor

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Interesi velikih sila nam stešnjavaju manevarski prostor"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima razloga da bude zabrinut posle neformalnog sastanka u Briselu.

Podsetimo, Vučić se na radnom doručku koji je organizovala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini sastao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

"Ja sam ono, nekada su bake govorile, namćor, uvek nađem da budem zabrinut. Sada ima razloga da budem zabrinut. Nismo rešili mnogo problema na teškom prostoru na kom živimo, na rasrsnici puteva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikih sila. Ne mogu da kažem da postoje direktni pritisci, ali se sukobljavaju veliki interesi globalnih sila i oni nam stešnjavaju manevarski prostor", rekao je Vučić.

On je istakao da postoje i nerešeni problemi u regionu, kosovskometohijski, problemi u Bosni i Hercegovini, kao i istorijski problemi sa Hrvatskom.

"Ima mnogo toga nerazjašnjenog koje treba držati na niskom profilu, da promenimo da bismo to podigli na viši nivo. Nije jednostavno, naša viđenja se drastično razlikuju, kako za prošlost, tako i za budućnost. Nije lako održati stabilnost, to je prioritet i osnova za ubrzani ekonomski razvoj", naveo je Vučić.

Osvrnuvši se na slučaj Bogdana Mitrovića uhapšenog na Kosovu i Metohiji, rekao je da je želja albanske politike da spreče povratak Srba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić zabrinut: "Ko si ti da se vratiš u svoje četiri kuće, mi ti ne damo!"

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da različiti interesi globalnih sila nama sve više sužavaju manevarski prostor, kao i da nerešni problemi u regionu predstavljaju razlog za zabrinutost...Vučić je, za RTS, kazao da nismo rešili mnoge probleme na našem prostoru i da smo uvek...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.