Instrukcije o zaštiti dece bez roditeljskog staranja

Izvor: B92, 04.Apr.2020, 09:26

Instrukcije o zaštiti dece bez roditeljskog staranja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je instrukcije za postupanje ustanova u zaštiti dece bez roditeljskog staranja.

Instrukciju za postuanje ustanova socijalne zaštite tokom vanrednog stanja potpisao je ministar Zoran Ðorjevidh, objavljeno je na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ustanove socijalne zaštite dužne su, kako se navodi, u vanrednom stanju da sve svoje stručne, materijalne, tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i druge resurse stave u funkciju izvršavanja mera zaštite dece bez roditeljskog staranja.

U slučaju da deca ostanu bez roditeljskog staranja usled obolevanja roditelja koji se nalaze na bolničkom lečenju ili u karantinu-bolnici, obaveza centara za socijalni rad je da, u skladu sa svojim nadležnostima, bez odlaganja toj deci obezbede bezbednost, brigu o zdravlju, egzistencijalne uslove, nadzor i psihosocijalnu podršku, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.