Institut za transfuziju krvi UPOZORAVA: REZERVE SVIH KRVNIH GRUPA NA IZMAKU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 14:27

Institut za transfuziju krvi UPOZORAVA: REZERVE SVIH KRVNIH GRUPA NA IZMAKU!

Odziv građana "drastično smanjen"

Institut za transfuziju krvi Srbije upozorio je danas da su rezerve svih krvih grupa smanjene i apelovao na gradjane da i u uslovima primene vanrednih mera zbog epidemije korona virusa, doniraju krv.

Navodeći da je odziv građana "drastično smanjen", iz instituta su upozorili da je za podmirivanje potreba u zdravstvenim ustanovama potrebno svakog dana obezbediti najmanje 200 jedinica krvi a da je prošle nedelje prikupljeno "znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << manje od tog broja".

-Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika i planirane hirurške intervencije - podsetili su iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Apelovali su na građane da daju krv svakog radnog dana u prostorijama Instituta za transfuziju krvi (Svetog Save 39) od 7 do 19 časova a subotom od 8 do 15, u Urgentnom centru od 10 do 15 časova kao i mobilnim ekipama instituta na terenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.