Info park: Migranti iz Irana u pritvoru na aerodromu

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Info park: Migranti iz Irana u pritvoru na aerodromu

U pritvorskoj jedinici na Aerodromu Nikola Tesla četiri dana se nalazi grupa od 15 tražilaca azila iz Irana koji tu čekaju deportaciju u Teheran, saopštio je Info park. Kako su naveli, migranti su bili izloženi "torturi i ismevanju".

U saopštenju Info parka navodi se da se u grupi nalazi i jedna žena s detetom.

"Prema informacijama prikupljenim od iranskih državljana u pritvoru, u toku noći 12. septembra, prema njima je primenjeno policijsko nasilje i tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su neki od njih zadobili ozbiljne povrede uključujući i jedan prelom šake", navodi se u saopštenju.

Njima je uskraćen pristup lekaru, kao i azilnoj proceduri, iako se, kako kažu, na aerodromu nalaze predstavnici državnih i nevladinih organizacija koje se time bave.

"Pripadnici grupe su naveli da su tokom četiri dana u pritvoru na beogradskom aerodromu izloženi torturi, ismevanju i uskraćivanju elementarnih higijenskih servisa", dadaje se u saopštenju Info parka.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Info park: Migranti iz Irana u pritvoru na aerodromu

Izvor: Danas, 14.Sep.2018

U pritvorskoj jedinici na Aerodromu Nikola Tesla četiri dana se nalazi grupa od 15 tražilaca azila iz Irana koji tu čekaju deportaciju u Teheran, saopštio je Info park. Kako su naveli, migranti su bili izloženi "torturi i ismevanju". Članak Info park: Migranti iz Irana u pritvoru na aerodromu se...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.