Indija zaplenila tonu ketamina, vredna 42 miliona dolara

Izvor: B92, 22.Sep.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija zaplenila tonu ketamina, vredna 42 miliona dolara

Indijska obalska straža je zaplenila više od tone ketamina i uhapsila šest Mjanmaraca, članova posade broda koji je drogu prevozio, saopštile su indijske vlasti

Droga vredna oko 42 miliona dolara nalazila se u brodu koji je u sredu uočio avion obalske straže dok je ugašenih svetala plovio Indijskim okeanom, navelo je indijsko ministarstvo odbrane.

Posada broda nije odgovarala na radio poruke pa su se pripadnici obalske straže na kraju ukrcali na plovilo. U petak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su naišli na "57 kesa sa sumnjivom supstancom".

"Preliminarna analiza je pokazala da je sumnjiva supstanca ketamin. On se nalazio na brodu, u 1.160 paketa od jednog kilograma", navedeno je u saopštenju.

Šest uhapšenih Mjanmaraca kao i tovar broda su prebačeni u Port Bler, glavni grad indijske teritorije Andamanska i Nikobarska ostrva.

Oni su rekli da su Mjanmar napustili 14. septembra.

Andamanska i Nikobarska ostrva se nalaze u blizini obala jugoistočne Azije, nedaleko od Mjanmara.

Delovi Laosa, Tajlanda i Mjanmara se nalaze u regionu "Zlatnog trougla", čvorišta trgovine metamfetaminima odakle se droga šalje ka ostatku jugoistočne Azije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Indiji zaplenjena tona ketamina vredna 42 miliona dolara

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2019

Indijska obalska straža je zaplenila više od tone ketamina i uhapsila šest Mjanmaraca, članova posade broda koji je drogu prevozio, saopštile su indijske vlasti...Droga vredna oko 42 miliona dolara nalazila se u brodu koji je u sredu uočio avion obalske straže dok je ugašenih svetala plovio Indijskim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.