Indija ponovo aktivirala kampove za obuku ekstremista u Pakistanu

Izvor: B92, 23.Sep.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija ponovo aktivirala kampove za obuku ekstremista u Pakistanu

Nju Delhi -- Načelnik indijskog generalštaba Bipin Ravat rekao je da je Pakistan aktivirao kampove za obuku ekstremista u pakistanskom delu Kašmira.

On je saopštio i da oko 500 ekstremista čeka da tajno predje granicu.

Ravat je rekao da su kampovi ponovo funkcionalni nakon što ih je indijsko vazduhoplovstvo uništilo ranije ove godine.

Zvaničnici pakistanskog ministarstva spoljnih poslova su odbacili te optužbe.

Indija je 26. februara saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je pogodila ekstremistički kamp u Balakotu u Pakistanu, kao i da su se u tom kampu nalazili pripadnici grupe odgovorne za samoubilački napad u indijskom Kašmiru u kom je ubijeno 40 indijskih vojnika.

Pakistan je negirao da je napad izvršen s njegove teritorije i naveo da nijedan takav kamp nije pogođen ili bio aktivan u tom području.

Pakistanska vojska je potom oborila jedan indijski avion i zarobila pilota, koji je nešto kasnije pušten.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Indija: Kampovi za obuku u Pakistanu ponovo aktivni

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2019

Načelnik indijskog generalštaba Bipin Ravat rekao je danas da je Pakistan aktivirao kampove za obuku ekstremista u pakistanskom delu Kašmira i da oko 500 ekstremista čeka da tajno pređe granicu...Ravat je rekao da su kampovi ponovo funkcionalni nakon što ih je indijsko vazduhoplovstvo uništilo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.