Incident u hidroelektrani kod Jošaničke banje, izbila voda

Izvor: B92, 24.Jun.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u hidroelektrani kod Jošaničke banje, izbila voda

Na privatnoj hidroelektrani "Marić", u Jošaničkoj banji, nije došlo do eksplozije, već je usled povećanog pritiska vode izleteo poklopac ulaza cevi u turbinu..

Nakon toga je izbila izvesna količina vode, saznaje B92. Incident se dogodio oko 10:30 h i nema povređenih.

Poklopac je pod pritiskom vode izleteo iz ležišta i oštetio deo krova.

Nije bilo povređenih lica, samo manja materijalna šteta, naveo je MUP.

Stotinak metara lokalnog puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandrovac - Jošanička banja bio je potopljen vodom. Problem je saniran i put očišćen.

MHE "Maric" je jedna od desetine MHE koje su izgradene na vodotokovima reka Jošanica i Samokovka u poslednjih pet godina.

Mediji su ranije preneli da je došlo do ekplozije u mini hidroelektrani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Nije bilo eksplozije u hidroelektrani kod Jošaničke banje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2018

Na privatnoj mini hidroelektrani "Marić", u Jošaničkoj banji, nije došlo do eksplozije, već je oko 10:30 sati, usled povećanog pritiska vode, izleteo poklopac ulaza cevi u turbinu, nakon čega je izbila izvesna količina vode, rečeno je Tanjugu u MUP-u...Kako je rečeno, tom prilikom pričinjena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.