Imamo određene informacije o zločinu u kafiću Panda

Izvor: B92, 12.Sep.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Imamo određene informacije o zločinu u kafiću Panda"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ima "određene informacije" o tome šta se desilo u kafiću "Panda" u Peći kada su ubijena šestorica srpskih mladića.

Međutim, rekao je da on nije tužilac i da ne može da o tome govori.

On je na konferenciji za novinare rekao da "određene informacije" govore o, kako je naveo, mogućim počiniocima zločina, i da one "nisu saglasne sa onima što je saopštavano".

"Nisam tužilac i ne mogu da govorim o tome", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Vučić, dodavši da zna "šta je moguće da se dogodilo".

Po njegovim rečima, i nadležni organi raspolažu "određenim informacijama" o tom zločinu.

U kafiću "Panda", u Peći, 14. decembra 1998. ubijeni su srednjoškolci Ivan Obradović, Zoran Stanojević, Svetislav Ristić, Dragan Trifović i Vukosav Gvozdenović i student Ivan Radović.

Vučić, dok je bio premijer, izjavio je da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga tog ubistva nije obavljena profesionalno.

Pojedini beogradski mediji pisali su u to vreme da je Državna bezbednost Srbije odgovorna za zločin u Peći.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.