Imamo lidera bez ikakvog autoriteta Veliki broj članova DS-a traži HITNU SMENU Lutovca

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 08:10

"Imamo lidera bez ikakvog autoriteta" Veliki broj članova DS-a traži HITNU SMENU Lutovca

Članovi Glavnog odbora Demokratske stranke prikupili su potpise više od trećine članova GO i zakazali sednicu tog tela za nedelju.

Budući da je sednica zakazana, pa otkazana zbog vanrednog stanja, ona će u nedelju praktično biti nastavljena. Glavna tačka dnevnog reda, prema nezvaničnim saznanjima, biće smena lidera DS Zorana Lutovca.

Deo članova GO, nezadovoljan stanjem u kom se stranka nalazi, odlučio se na ovaj potez. Prikupljanje potpisa trajalo je do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kasno sinoć, a odluku o održavanju GO podržala su 133 člana tog tela.

- Prikupili smo više od trećine potpisa članova Glavnog odbora što je dovoljno da bi se zakazala sednica GO. Ljudi su nezadovoljni, stranka gotovo da ne postoji, imamo lidera bez ikakvog autoriteta i više ne može da se čeka - kaže izvor iz vrha DS i navodi da su stranku napustili zamenik predsednika Saša Paunović, internacionalna sekretarka Jovana Majstorović, bivši predsednik omladine Velibor Pavlović i generalna sekretarka Gordana Čomić.

Osim toga, ističe izvor iz vrha stranke, na formiranje velike DS čeka se duže od godinu dana, jer očigledno nečiji interesi nisu da se dozvoli jaka i velika DS.

- Raspušteno je 70 odsto organizacije koja je bila jedina politički organizovana infrastruktura koja bi se suprotstavila režimu Aleksandra Vučića - kaže izvor.

Među potpisnicima inicijative navodno su i Vida Ognjenović, Slobodan Milosavljević, Branislav Lečić, Gorica Mojović...

Sednica GO DS će biti održana u nedelju u Centru "Sava".

Stigle su i prve reakcije.

Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Kostadinović najavio je ranije juče na sednici Predsedništva DS da će podneti krivične prijave protiv onih koji žele Glavni odbor, što znači da bi krivične prijave podneo protiv više od trećine članova GO.

Na pitanje kako misle da održe Glavni odbor s obzirom na stanje sa koronom, izvor iz vrha stranke kaže da je jedan od poslanika uputio zvanično poslaničko pitanje Ministarstvu zdravlja i da je dobio preporuku pod kojim uslovima i uz kakve mere zaštite ovakav skup može da se održi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAZNAJEMO Ugledne demokrate tražile sastanak s Lutovcem, on im pismenim putem odgovorio da NEMA VREMENA

Izvor: Blic, 13.Maj.2020, 07:55

Nekoliko uglednih članova Demokratske stranke koji su potpisom podržali održavanje sednice Glavnog odbora DS u nedelju, zatražilo je sastanak sa aktuelnim liderom DS Zoranom Lutovcem, međutim, on je to odbio, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.