Ima mnogo razloga za izlazak opozicije iz parlamenta

Izvor: Press, 17.Apr.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ima mnogo razloga za izlazak opozicije iz parlamenta"

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe "Pokret za spas Srbije-Nova Srbija" kaže da ima mnogo razloga za izlazak opozicije iz parlamenta i jako malo za ostanak.
Foto:Tanjug
On je agenciji Beta rekao da se praksom vladajuće većine da podnosi "fantomske" amandmane "ulazi u zonu" bojkota i napuštanja sednica i bez ozbiljne objave, jer opozicija u sali ne sedi, pošto je besmisleno slušati obrazlaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tih amandamana.
"Uskoro više neće biti pitanje da li treba izaći, jer korak po korak oni zapravo izguravaju opoziciju, ali ne znam da li im je to namera ili zato što ne mogu da čuju ni malo kritickog glasa koji postoji", kazao je Vukadinović. 

On je istakao da se mora uspostaviti jasna komunikacija parlamentarne opozicije, a onda parlamentarne i vanpralamentarne opozicije. 

"Komunikacija je užasno loša i jako je teško i parlamentarnu opoziciju okupiti. Potrebni su stalni sastanci šefova i predstavnika poslaničkih klubova i da se reaguje jedinstveno kao što smo to učinili prošle nedelje, kada je sa sednice udaljem poslanik SDS Marko Đurić "kada je u znak solidarnosti sednicu napustilo više opozcionih poslanika", rekao je Vukadinović. 

PSG je juče pozvao poslanike koji "stvarno predstavljaju građane i koji poštuju instituciju Narodne skupštine" da sednice organizuju "na slobodnim trgovima i ulicama, sa ljudima koji traže slobodu i pravdu", a da u zgradi parlamenta ostanu samo poslanici vladajuće stranke. 

Njih je na poziv navelo to što je vladajuća većina ponovo podnela veliki broj amandmana na prvu tačku dnevnog reda na koji će biti utrošeno gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se neće govoriti o preostalim zakonima sa dnevnog reda.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.