Ilić: Za razgovor opozicije i vlasti

Izvor: RTS, 26.Mar.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Za razgovor opozicije i vlasti

Vlast i opozicija u Srbiji treba da razgovaraju i pregovaraju kako bi se stvorili uslovi za fer i demokratske izbore, za sređene biračke spiskove i za slobodne medije, izjavio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.
Velimir Ilić je na konfernciji za medije istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić hoće da razgovara sa svima, samo ne sa narodom i njegovim predstavnicima, a pritom je citirao Vučića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je opoziciji jasno stavio do znanje da "ne podnosi ostavku i da mogu samo da ga ubiju".
"Ne igraj se Vučiću sa srpskim narodom, ne uvlači narod u sukobe, ne uvlači narod u probleme, niko tebe neće da ubije, potreban si nam da vratiš svaku uzetu paru iz državnog budžeta", rekao je Ilić.
Povodom obeležavanja 20. godina od NATO bombardovanja u Nišu, Ilić je ocenio da za govornicom nije trebalo da budu političari i Vučić, jer to "nije politička reklamna manifestacija", već je narod trebalo da čuje svedočenja borca.
On smatra da je velika sramota što je bivši premijer Velike Britanije Toni Bler, "koji je podržao NATO bomabrdovanje, danas savetnik predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktno utiče na sve nejgove odluke".
Ilić je istakao da Vučić treba da shvati da su budućnost Srbije naši proizvodi sa sela a ne uvozna hrana, da Srbija treba da ima nacionalnu banku kako bi se projekti od nacionalnog značaja finansirali srpskim parama.
"Naša budućnost nisu Vučićeve pristalice, već mladi ljudi koji ne žele da odu iz Srbije", zaključio je Ilić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Nisam predsednik male grupe koja pravi buku

Izvor: RTS, 27.Mar.2019, 12:05

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, za austrijski javni servis ORF, da je opozicija protiv svega što on predloži, a pritom, ističe, nema nijednu ideju. Govorio je i o vanrednim parlamentarnim izborima, NATO bombardovanju, medijima, kao i o evropskom putu Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.