Igra prestola: Nova epizoda procurila na internet, Amazonu je žao

Izvor: B92, 22.Apr.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igra prestola: Nova epizoda procurila na internet, Amazonu je žao

Korisnici Amazona iz Nemačke mogli su da drugu epizodu poslednje sezone pogledaju šest sati pre ostatka sveta.

Pre nego što se našla na malim ekranima širom sveta, nova epizoda "Igre prestola" procurila je na internet - i to na sajt Amazona.

Druga epizoda poslednje sezone slavne serije nije trebalo da bude objavljena do nedelje uveče.

Međutim, neki korisnici sajta Amazon prajm mogli su da je gledaju nekoliko sati pre toga.

"Žao nam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je što su korisnici Amazona iz Nemačke na kratko mogli da pristupe drugoj epizodi osme sezone Igre prestola. Greška je ispravljena", izjavio je portparol Amazona.

Epizoda je brzo skinuta sa sajta, ali je tamo bila dovoljno dugo da je pogleda veliki broj obožavalaca

Tako su na internetu završile slike iz epizode i detalji zapleta, pa su brojni ljubitelji Vesterosa bili u strahu da će naleteti na spojlere - kojih ovde očigledno neće biti.

https://twitter.com/Bladimir_____/status/1119964809229938688

Međutim, neki su znali da se zabave.

Američka pevačica Maraja Keri objavila je tvit koji počinje upozorenjem "ozbiljni spojleri", a ispod kojeg je bila fotografija nje na Gvozdenom tronu.

https://twitter.com/MariahCarey/status/1120127194783801345

Pre tačno sedam dana problema je bilo i sa prvom epizodom, koju su četiri sata pre zvaničnog termina mogli da gledaju korisnici internet servisa DirektTV nau.

Portparol kompanije AT&T, koja je vlasnik tog servisa, izjavio je tada da je njihov servis "bio toliko uzbuđen zbog početka poslednje sezone, da je nekoliko korisnika ranije moglo da pogleda epizodu".

"Čim smo shvatili šta se dogodilo, odmah smo popravili grešku", istakao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Igra prestola: Nova epizoda procurila na internet, Amazonu je žao

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2019

Korisnici Amazona iz Nemačke mogli su da drugu epizodu poslednje sezone pogledaju šest sati pre ostatka sveta...ReutersEmilija Klark u seriji igra Deneris Targarjen..Pre nego što se našla na malim ekranima širom sveta, nova epizoda „Igre prestola" procurila je na internet - i to na sajt Amazona...Druga...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.