Igor Jurić: Mislim da će Malčanski Berberin biti osuđen doživotno

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 13:36

Igor Jurić: Mislim da će Malčanski Berberin biti osuđen doživotno

Malčanski Berberin će verovatno biti osuđen doživotno, kaže Igor Jurić iz fondacije "Tijana Jurić".

U Nišu danas počinje suđenja Malčanskom Berberinu, a ovo suđenje je momenat da kao društvo pokažemo zašto je izmenjen krivični zakon.

"Mislim da će ovo biti prvi čovek koji će biti osuđen doživotno", navodi Jurić, objašnjavajući da je u pitanju povratnik.

Devojčica Monika, koja je bila oteta, a svojom žrtvom biće odgovorna za uvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novog sistema "Amber alert", navodi Jurić za TV Prvu.

"Od 2015. smo krenuli sa okruglim stolovima na temu ovog sistema. Ja sam nekoliko puta rekao da je jedan razloga bila Tijna, sada mogu da kažem da je Monika drugi razlog za uvođenje ovog sistema", objašnjava.

U 2019. godini u Srbiji je prijavljeno 1.486 nestanaka dece, a među njima su i kriminalne otmice. U zemljama u kojima postoji ovaj sistem 90% je uspešno pronalaženje dece.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.