Iako i dalje beleži PORAST ZARAŽENIH: U Iranu se sutra OTVARAJU džamije, a imaju i plan za ŠKOLE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 19:57

Iako i dalje beleži PORAST ZARAŽENIH: U Iranu se sutra OTVARAJU džamije, a imaju i plan za ŠKOLE

Ukupan broj registrovanih slučajeva u zemlji dostigao je 109.286.

Džamije u Iranu ponovo se otvaraju sutra, što je još jedan korak u vladinim planovima za ublažavanje ograničenja uvedenih zbog pandemije, objavila je zvanična novinska agencija IRIB. Odluka o ponovnom otvaranju džamija doneta je uz konsultacije s Ministarstvom zdravlja, izjavio je Mohamad Komi, direktor Islamske organizacije za razvoj, prenosi Rojters.

Džamije će ponovo biti otvorene, iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u nekim delovima zemlje došlo do porasta broja zaraženih korona virusom.

Otvaranje škola naredne nedelje najavio je juče predsednik Hasan Ruhani. Iran je već ukinuo zabranu putovanja između gradova, a veliki tržni centri ponovo rade.

Ukupni broj umrlih u Iranu od korona virusa porastao je za 45 tokom protekla 24 sata, na 6.685, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Kjanuš Ðahanpur na državnoj televiziji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.