IZVAĐENA BOMBA NA BANOVOM BRDU! Poznato gde će biti aktivirana

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 12:26

IZVAĐENA BOMBA NA BANOVOM BRDU! Poznato gde će biti aktivirana

Pripadnike policije koji uklanjaju bombu sa gradilišta obišao je i ministar policije Aleksandar Vulin

Bomba teška 242 kilograma iz Drugog svetskog rata, izvađena je iz zemlje na gradilištu u Nodilovoj ulici na Banovom brdu, i transporterom će biti preneta u Deliblatsku peščaru gde će biti aktivirana da na bezbednom eksplodira, nezvanično se saznaje od pripadnika policije na terenu. Deo stanovnika Banovog brda je zbog današnje akcije evakuisan iz svojih domova, a nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulica u blizini Hipodroma je zatvoreno za saobraćaj.

Rečeno je da bomba ima dva upaljača koja su veoma osetljiva zbog čega će biti preneta na lokaciju u Deliblatskoj peščari, u blizini Kovina, gde će biti aktivirana u kontrolisanim uslovima.

.

U MUP-u ističu i da stanari neće moći da se vrate u svoje domove dok ne dobiju zvaničnu informaciju od policije da je to bezbedno.

Zbog deaktivacije bombe zatvoreni su delovi Požeške, Zrmanjske i Paštrovićeve ulice, okvirno do 17 časova.

Tramvaji na linijama 12l, 2 i 13 voze skraćeno do Gospodarske mehane, a promenjene su i trase vozila na linijama 23, 37, 49, 51, 52, 53, 57, 58, 85, 87, 88 и 560Е.

Volonteri i pripadnici civilne zaštite obavestili su stanare da jutros do 7.00 moraju da napuste svoje domove, a samo manji broj odlučio je da provede dan u obližnjoj školi "Banović Strahinja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.