IZREŠETAN IZ VOZILA U POKRETU: Ubistvo sa potpisom Zemunaca - objavljene prve fotografije kuće čoveka koga je Šiptar zvao TVRD ORAH

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 17:52

IZREŠETAN IZ VOZILA U POKRETU: Ubistvo sa potpisom Zemunaca - objavljene prve fotografije kuće čoveka koga je Šiptar zvao "TVRD ORAH"

Priče koje i danas intrigiraju javnost.

Za Zemunski klan vezuju se brojne priče. Svakako, članovi ove grupe bili su i te kako poznati u krimi podzemlju.

Prema navodima, vođe ovog klana Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum uspeli su da oforme najmasovnije kriminalno udruženje u Srbiji, dok pojedinci tvrde - i u ovom delu Evrope. Svakako, oni su želeli da preuzmu prevlast u svakoj sferi - pa su tako imali i specifičan način izvršenja ubistava, takozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "zemunski potpis" - pucano je rafalnim oružjem iz vozila u pokretu koje je obično imalo rotaciju ili, u nekim slučajevima, bilo čak i policijsko.

Najveća dominacija Zemunaca bila je u periodu od 2000. do 2003. godine.

Mnoga ubistva do dan danas nisu rasvetljena, upućeni u kriminalni milje tih godina tvrde da iza njih stoji upravo zemunski klan. Spisak krivičnih dela Zemunaca je dugačak - ali svakako ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine je značilo napad na državu, ali i njihov definitivan kraj.

Jedno od nerasvetljenih ubistava iz tog perioda je ubistvo Ivice Jovanovića (32) na Voždovcu. Prema navodima, na njega je 7. novembra 2002. godine pucano iz automobila u pokretu i to dok je sedeo u parkiranom "mercedesu". Napadači (kaže se da ih je bilo dvoje) su ispalili nekoliko rafala iz automatskog oružja i smrtno ga ranili u grudi i vrat.

Jovanović je bio ispred auto servisa gde je došao po svoj porše. Prema pričama, on je te večeri zvao servis i tražio da mu auto dovezu u Zemun, ali je na kraju ipak došao po kola u društvu prijatelja.

"Posao" je odradio profesionalac, jer u trenutku pucnjave niko od njegovih prijatelja nije povređen.

Na Fejsbuk stranici "Legende devedesetih" objavljena je ekskluzivna fotografija kuće koju je izgradio Ivica Ico Jovanović.

- Kako je Bagzi svedočio, Ico se suprotstavio Zemuncima i njegovo ubistvo je naredio vođa Zemunskog klana Dušan Spasojević. Bagzi je ispričao da to nije išlo glatko, da je Ico bio tvrd orah i da su tek posle nekoliko neuspelih pokušaja, Slavković i Glišović uz logistiku Zemunaca, uspeli da ubiju Jovanovića - navodi se na ovoj stranici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.