IZRAELSKI DRONOVI PADAJU KAO KIŠA: Šta se to dešava iznad Gaze, letelica PALA U RUKE neprijatelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZRAELSKI DRONOVI PADAJU KAO KIŠA: Šta se to dešava iznad Gaze, letelica PALA U RUKE neprijatelja

Sve se dešava u trenutku izuzetno povećanih tenzija na Bliskom istoku.

Prema informacijama koje su objavile Izraelske odbrambene snage (IDF), njihova bespilotna letelica se srušila sinoć u pojasu Gaze. Momentalno su se oglasili i pripadnici Hamasa, koji su javili da su zarobili letelicu.

"Tokom noći je jedan naš dron pao na jugu pojasa Gaze. Ovaj incident je trenutno pod istragom", objavljeno je na tviteru nalogu IDF-a.

Pad drona se dešava u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izuzetno povećanih tenzija na Bliskom istoku. Prošle nedelje Izraelci su napali položaje Hamasa posle palestinskog napada dronovima na vozila IDF-a.

Palestinian resistance downs Israeli drone in southern Gaza pic.twitter.com/u3F5PcgvKj

— Reynad Ahmed (@ahmed_reynad) September 10, 2019

Taj napad Hamasa je bio odgovor na nasilnu smrt dvojice palestinskih tinejdžera tokom velikog protesta na granici, kada su izraelski vojnici primenili silu.

Podsećamo, navodno su i pripadnici Hezbolaha uspeli da obore izraelsku bespilotnu letelicu iznad Bejruta, a prošlog meseca vođa Hezbolaha Hasan Nasralah zapretio je da će se njegova grupa suprotstaviti i oboriti sve izraelske bespilotne letelice koje uđu u libanski vazdušni prostor, što će pooštriti regionalne tenzije.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

SMRTONOSNE "MUNJE": Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice, a za neke ćete sada PRVI PUT DA ČUJETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.