IZRAELSKA VOJSKA UBILA PALESTINSKOG DEČAKA (13): Nasilje se širi neviđenom brzinom, velika mržnja na ulicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020, 23:49

IZRAELSKA VOJSKA UBILA PALESTINSKOG DEČAKA (13): Nasilje se širi neviđenom brzinom, velika mržnja na ulicama

Haos na Zapadnoj obali

Palestinski dečak star 13 godina poginuo je danas nakon što su ga izraelski vojnici ranili iz vatrenog oružja tokom sukoba s demonstrantima na okupiranoj Zapadnoj obali, javila je zvanična palestinska novinska agencija "Vafa".

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Ali Abu Alija ranjen u stomak i da je kasnije preminuo u bolnici. Izraelska vojska navela je da su desetine demonstanata bacale kamenje na vojnike i pripadnike granične >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policije koji su odgovorili "sredstvima za razbijanje nereda".

Photos of the 14-year-old Palestinian child, Ali Abu Alia, who was killed by Israeli forces during a peaceful protest today in the West Bank, Palestine. pic.twitter.com/8yHT0lRnjZ

— TIMES OF GAZA (@Timesofgaza) December 4, 2020

Vojska je negirala da su njeni pripadnici koristili bojevu municiju, prenosi AP.

Palestinian health ministry: Ali Abu Alia, 13, was killed by the Israeli army today in Mughayer village north of the West Bank. pic.twitter.com/rypdiK2Fed

— Alaa Daraghme (@AlaaDaraghme) December 4, 2020

Agencija navodi da su sukobi između Palestinaca i izraelskih snaga koje ulaze u okupirana pakestinska područja uobičajeni, kao i da izraelska vojska često sprovodi racije u palestinskim gradovima i hapsi ljude osumnjičene da navodne planiraju napade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.