IZRAEL UZVRAĆA UDARAC HAMASU! Vojska započela napade na Gazu, državni vrh preti: Ovo je tek početak

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021, 21:56

IZRAEL UZVRAĆA UDARAC HAMASU! Vojska započela napade na Gazu, državni vrh preti: "Ovo je tek početak"

Ne prestaju žestoki napadi.

Izraelska armija saopštila je da je počela udare na skladišta oružje u civilnom delu Pojasa Gaze.

Pristalice HAMAS-a i "Islamskog džihada" će platiti visoku cenu za svoje akcije, izjavio je premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom obraćanja građanima.

Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je dodao da je napad na Pojas Gaze "tek početak".

Načelnik Generalštaba Izraela saopštio je da je spreman da proširi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << operacije u Pojasu Gaze, ako bude bilo potrebno.

Podsetimo, sukob izraelske vojske i Hamasa kulminirao je večeras raketnim udarima na glavni grad Izraela Tel Aviv, čime su se obistinile Hamasove pretnje koji je raketiranjem upozorio ukoliko se nastave udari na Gazu.

Odlazeći premijer Izraela Benjamin Netanijahu najavio je nekoliko sati ranije da će pojačati snagu i učestalost napada na Pojas Gaze.

Šef izraelske diplomatije Gabi Aškenazi razgovarao je sa američkim kolegom Entonijem Blinkenom.

- Rekao sam mu da Izrael ima pravo da brani svoj suverenitet i da neće dozvoliti pokušaje da se nanese šteta njegovim građanima - napisao je Aškenazi na Tviteru.

⚠️Thread⚠️

🇮🇱⚡️🇵🇸 Tension is rising between Israel and Palestine.

❌Situation Update❌

🌏https://t.co/YwM8OyIQDN#Israel/#Palestine/@theragex pic.twitter.com/FnM9E7GKhc

— 🆁🅰🅶🅴🆇 (@theragex) May 10, 2021

Pristalice HAMAS-a i "Islamskog džihada» će platiti visoku cenu za svoje akcije, izjavio je premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom obraćanja građanima.

- Nalazimo se usred bitke. Juče i danas vojska je izvela napad na stotine ciljeva Hamasa i "Islamskog džihada". Likvidirani su desetine komandanata, uključujući i visoke vojne zvaničnike. Nastavljamo da izvodimo napade. Imali smo sastanak i doneli odluke. Hamas će platiti, platiti visoku cenu za svoju odluku da granatira izraelsku teritoriju. Za ovu bitku će biti potrebno vreme i strpljenje - rekao je Netanijahu nakon sastanka sa vojnim vrhom zemlje.

Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je dodao da je napad na Pojas Gaze "tek početak".

Načelnik Generalštaba Izraela saopštio je da je spreman da proširi operacije u Pojasu Gaze, ako bude bilo potrebno.

Sukob izraelske vojske i Hamasa kulminirao je večeras raketnim udarima na glavni grad Izraela Tel Aviv, čime su se obistinile Hamasove pretnje koji je raketiranjem upozorio ukoliko se nastave udari na Gazu. Udari na Gazu nastavljeni su posle raketiranja Tel Aviva koji trenutno sanira posledice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.