IZOLACIJA OD SVETA POSTAJE STRIKTNIJA: U Severnoj Koreji nema više stranaca, sve je u blokadi

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 14:30

IZOLACIJA OD SVETA POSTAJE STRIKTNIJA: U Severnoj Koreji nema više stranaca, sve je u blokadi

Stigli ih veliki problemi

Poslednje preostalo strano osoblje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta napustilo je Severnu Koreju, u masovnom egzodusu stranaca usred strogih blokada uvedenih zbog korona virusa.

Međunarodno osoblje Crvenog krsta napustilo je Pjongjang u sredu i tamošnjim radom organizacije upravljaće njegova delegacija u Pekingu, navodi se u izjavi Graciele Pikoli, zamenice šefa delegacije Crvenog krsta za istočnu Aziju.

Kancelarija Crvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krsta ostala je otvorena sa vrlo ograničenim aktivnostim,a s obzirom na trenutne mere protiv korona virusa, rekao je Pičoli.

Četrdeset stranaca, koji čine osoblje ove organizacije, napustili su Pjongjang ove nedelje, uključujući osoblje nekoliko ambasada i drugih organizacija za pružanje pomoći, navodi se u izveštaju "NK Njuz", veb stranice koja nadgleda Severnu Koreju.

Severna Koreja je obustavila gotovo sve međunarodne letove i prekogranični železnički i drumski saobraćaj, dok su stanovnici u blizini granice upozorili da će stražari pucati u svakog ko pokuša da pređe.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, Severna Koreja je 25. novembra identifikovala 8.594 ljudi kao osobe za koje se sumnja da su zaražene virusom korona, ali niko nije pozitivan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.