IZABRAN NAJBOLJI MITRALJEZ NA SVETU: Prvo mesto POTPUNO IZNENAĐENJE, evo kakve veze ima SA SRBIJOM (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZABRAN NAJBOLJI MITRALJEZ NA SVETU: Prvo mesto POTPUNO IZNENAĐENJE, evo kakve veze ima SA SRBIJOM (VIDEO)

Težine od oko 7,5 kilograma, to je jedan od najlakših mitraljeza punog kalibra na svetu.

Američki magazin "Nešnl interest" objavio je listu pet najboljih mitraljeza na svetu. Univerzalni mitraljez PKM, verzija mitraljeza poznatog ruskog dizajnera oružja Mihaila Kalašnjikova, pominje se prva na listi.

"PKM nije samo jedan od najčešćih mitraljeza na svetu, već je i sama po sebi odlično oružje" piše autor članka Čarli Gao.

Težine od oko 7,5 kilograma, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to je jedan od najlakših mitraljeza punog kalibra na svetu, koji se ističe svojom odličnom izdržljivošću i pouzdanošću.

PKM je jedno od najstrašnijih oružja sa kojima bi se američke trupe suočile, navodi se u časopisu.

Pored toga, mitraljez je popularan kod kompanija koje pružaju usluge privatne bezbednosti, i to na Zapadu.

Belgijski univerzalni mitraljez "FN MAG 58", nemački "MG3", "Vektor SS-77" južnoafričke kompanije za naoružanje "Denel" i "IMI Neglev 5.56" - uvršteni su u top 5 mitraljeza.

I srpska vojska koristi ovaj mitraljez, a verzija koju proizvodi naša "Zastava" - M09 se generalno smatra ubedljivo najboljom od svih. Poznati jutjuber i stručnjak za naoružanje Ian Mekalum je jugoslovensku verziju proglasio za najbolji mitraljez na svetu.

ČETIRI ADUTA: Srpsko oružje kupuje TREĆINA SVETA, a evo šta donosi najviše novca (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.