IZ NAJGORE PROPAGANDNE KUHINJE! KFOR okupatori u novom filmu NAJSTRAŠNIJE POPLJUVALI Srbe (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ NAJGORE PROPAGANDNE KUHINJE! KFOR okupatori u novom filmu NAJSTRAŠNIJE POPLJUVALI Srbe (VIDEO)

Ameri su bili zgroženi kad su videli koliko u ovom delu srpske pokrajine ima trgovine ljudima.

Jedna američka televizija snimila je kratki dokumentarac o američkim vojnicima u okviru Kfora u Kosovskoj Mitrovici, a razgovor s oficirima i ponekim vojnikom uglavnom je pokazao njihovo tobožnje čuđenje što Srbi iz Severnog dela Mitrovice ne priznaju državu Kosovo.

Džejms Sendomirski, oficir za vezu, ispričao je kako su on i njegove kolege imale dosta problema prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << intervencija na Severu Kosova, nastanjenom pretežno Srbima. Sendomirski, koji je prešao pola sveta da bi okupirao teritoriju jedne suverene države se dakle čudi što Srbi ne žele da priznaju okupaciju svoje sopstvene zemlje.

- Srbi na Severu Kosova često uznemiravaju Albance. Oni jednostavno ne žele da Vlada Kosova ima kontrolu nad tim delom zemlje. Svojevremeno smo uklonili nešto što su oni nazivali strateškom blokadom puta. Nakon toga smo primetili da su Srbi veoma uznemireni. Tri nedelje nismo mogli da budemo spokojni jer smo dobijali diretne pretnje sa srpske strane. Takođe, iznenađen sam koliko na Kosovu ima kriminala, šverca i trgovine ljudima, što je baš veliki problem - kazao je Sendomirski. On se opet čudi što na teritoriji kojom trupe KFOR-a treba da sprovode "zakon" - nema zakona, što je paradoks samo po sebi.

Fil Kot, takođe iz američke vojske, kaže da je najveći problem s kojim se "Kosovari", kako ih je nazvao, suočavaju u tome što Srbi ne priznaju Kosovo kao državu i kao rezultat toga, oni imaju poteškoće u cirkulaciji.

Kosovo's disputed independence has made it a hotbed for organized crime. Hear more on this on today's episode of 'The Hot Zone', only on https://t.co/DN8dquD0yW and the OpsLens app, link in bio! @rangerholton #Kosovo #Serbia #Albania #USMilitary pic.twitter.com/YnTy0smHzr

— OpsLens (@opslens) May 21, 2019

- Nevolja je što Srbi ne priznaju vlasti u Prištini i to stvara probleme u kretanju. Albanci nisu u mogućnosti da se slobodno kreću celom teritorijom svoje zemlje - objasnio je kapetan Filip Kot. Gospodinu Kotu možemo da poručimo da može samo da sanja o priznanju Kosova od strane Srba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.