IVANJICA NA KORAK DO UVOĐENJA VANREDNE SITUACIJE: Grad veličine ORAHA napravio haos poljoprivrednicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2022, 15:50

IVANJICA NA KORAK DO UVOĐENJA VANREDNE SITUACIJE: Grad veličine ORAHA napravio haos poljoprivrednicima

Velika materijalna šteta ponovo je pričinjena na poljoprivrednim kulturama.

Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom ponovo je opustošilo ivanjički kraj. Cevi u gradskom jezgru nisu mogle da prime ogromnu količinu padavina za kratko vreme i voda se izlila na ulice, na kojima je prema rečima očevidaca pravi potop. Najveća šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi.

- Ovo nevreme sa sobom nosi veoma teške posledice. Ranije nepogode izazvale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su velika oštećenja, ali sada su pojedini putni pravci bukvalno odneti, kao i prilazi kućama. Još uvek nemamo informaciju o broju odsečenih sela i domaćinstava. Sada se razmišlja o uvođenju vanredne situcaije - rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Najviše su stradali malinjaci u kojima je berba već počela.

- Crni oblak stigao je iz pravca Arilja i počelo je strašno nevreme. Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača. Čuli smo da su dejstvovai protivgradni strelci, verovatno su tako sprečili još veću štetu i katastrofu - kažu Ivanjičani.

Na teritoriji opštine Arilje nisu zabeležene veće vremenske nepogode, a prema rečima predsednika opštine Predraga Maslara, padala je samo kiša koja nije nanela veću materijalnu štetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.