ITALIJA PONOVO IDE POD KLJUČ? Stručnjak predložio još jedan karantin za ovu zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 12:02

ITALIJA PONOVO IDE POD KLJUČ? Stručnjak predložio još jedan karantin za ovu zemlju

Italijanski naučnik smatra da ponovo treba da idu u karantin.

Italiji je u jednom danu 299 osoba podleglo zarazi od kovid-19, a novih slučajeva zaraze je 11.000, javlja Ansa.

Agencija dodaje da ponovo raste broj osoba koje se, zbog zaraze, leče u odeljenjima intenzivne nege.

Raste i procenat otkrivenih slučajeva zaraze u odnosu na broj testiranih osoba.

U poslednja 24 sata testirano je na korona virus ukupno 286.000 osoba, a procenat zaraze je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 5,3.

Matematičar Ðovani Sebastijani, koji za potrebe Nacionalnog veća za istraživanje pravi matematičke prognoze širenja kovid-19, sugeriše, na osnovu najnovijih podataka i prognoza, još jedno potpuno zatvaranje, to jest karantin u celoj zemlji, kako bi se u neposrednoj budućnosti sprečilo brže širenje zaraze.

- Potrebno je uvesti karantin od 10 do 15 dana u celoj Italiji, kao što je bio na snazi u vreme božićnih praznika, da bi smanjili brzinu širenja virusa - tvrdi naučnik.

On je objasnio i zašto se u borbi protiv kovid-19 naizmenično uvode strože mere ili se ograničenja smanjuju.

Podaci na osnovu kojih se ocenjuje epidemiološka situacija se odnose na prošlih sedam do 15 dana, dakle na situaciju koja je već prošlost, ali su posledice zaraze aktuelne.

Preventivne mere, kao karantin, zaključuje naučnik, daju bolje rezultate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.