ISTRAGA MASAKRA U JABUKOVCU Maja na veštačenju kod psihijatra u Beogradu

Izvor: Press, 22.Okt.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA MASAKRA U JABUKOVCU Maja na veštačenju kod psihijatra u Beogradu

Više tužilaštvo u Negotinu zatražilo je neuropsihijatrijsko veštačenje Maje Bađukić (26), koju je Davor Pernić (35), osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u ovom selu, optužio da mu je saučesnica, a kojoj je sud odredio pritvor zbog uznemirenja javnosti.
Foto:blic
Ovo saznanje "Blica" potvrdio je i advokat Miroslav Lazić, Majin branilac.
- Očekujem da u toku naredne sedmice sud odluči >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << o ovom predlogu - kratko je rekao advokat Lazić, ne želeći da bilo šta više priča o postupku koji se vodi protiv njegove klijentkinje.

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija
Ukoliko Maja Bađukić bude upućena na neuropsihijatrijsko veštačenje, u Specijalnoj zatvorskoj bolnicu u Beogradu, "pridružiće" se Perniću. Naime, osumnjičeni Pernić je, takođe na predlog tužilaštva, još pre tri nedelje upućen na neuropsihijatrijsko veštačenje. Stručnjaci treba da utvrde da li je u momentu kada je, kako se veruje, svirepo ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), bio u duševno poremećen stanju ili je bio uračunljiv, ali i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju.
Foto: Facebook
Priznao četvorostruko ubistvo: Davor Pernić
 



Pernić, koji je takođe iz Jabukovca, tereti se za četvorostruko ubistvo 7. avgusta ove godine na salašu Kazimirovića na mestu zvanom Velja Vratne, udaljenom nekoliko kilometara od Jabukovca. Uhapšen je 25. avgusta, 18 dana nakon što su nađeni leševi na imanju, a na prvom saslušanju priznao je zločin. Ispričao je da je na imanje Kazimirovića došao naoružan “škorpionom” i malokalibarskom puškom, te da je prvo pucao u žene, a zatim u domaćina Raju koji se vraćao na traktoru. Posče hapšenja istražiteljima je čak pokazao mesto na imanju svog oca Slaviše na kome je zakopao arsenal, koji je oduzet i upućen na veštačenje.
Ubrzo, na saslušanju kod tužioca je naveo da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Bađukić. Skoro mesec dana posle tog iskaza, promenio je taj stav i Maju optužio da mu je bila saučesnica, da je pucala u dve žrtve, kao i da je sve uradio po njenom nagovoru.
Nakon što je Pernić promenio priču, tužilaštvo je uputilo poziv na saslušanje Maji Bađukić, zbog kojeg je ona doputovala iz Austrije, gde živi sa suprugom i sinom. Ona je u početku negirala da je bila u vezi sa osumnjičenim Pernić, ali je kasnije priznala uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da će ubiti i nju i njene najmiliji i dići ih u vazduh.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.