ISKRCAVANJE NA SEVERNOJ ZEMLJI: Pogledajte kako su ruski marinci zagrejali Arktik (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISKRCAVANJE NA SEVERNOJ ZEMLJI: Pogledajte kako su ruski marinci "zagrejali" Arktik (VIDEO)

U finalnoj fazi vežbe, marinci kreću u potragu za napadačima, da bi ih na kraju i eliminisali.

Ronioci, gliseri, helikopteri i bojni brodovi učestvovali su u vojnoj vežbi u kojoj su ruski marinci uspešno neutralizovali simuliranog neprijatelja koji je napao jedno od ruskih ostrva u Arktiku.

Vojni gnjurci naoružani vodootpornim oružjem prvi su pokazali šta umeju na vežbama na arhipelagu Severna Zemlja, koji razdvaja Karsko i Laptevsko more.

Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neopaženi uspeli da se iskrcaju na jedno od ostrva, kao izvidnica za ruski bojni brod "Admiral Kulakov".

Brod je na osnovu obaveštajnih podataka koje su dobili od ronilaca izveo snažan artiljerijski udar na utvrđene položaje simuliranog neprijatelja.

U tom trenutku na scenu stupaju marinci, koji se iskrcavaju iz glisera ili iskaču iz helikoptera Ka-27.

Rusija tokom poslednjih nekoliko godina aktivno pojačava vojno prisustvo u Arktiku, praveći baze i aerdorome u ovoj severnoj oblasti.

Ranije ove nedelje, ruski odbrambeni sistem S-400 postavljen je u arhipelagu Nova zemlja, ako i ostrvu Južnji.

SMRTONOSNE "MUNJE": Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice, a za neke ćete sada PRVI PUT DA ČUJETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.