ISIS PRETI BALKANU! Džihadisti objavili mapu Srbije uz poruku: Nismo vas zaboavili, preokupirani smo

Izvor: Prva.rs, 08.Jun.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS PRETI BALKANU! Džihadisti objavili mapu Srbije uz poruku: Nismo vas zaboavili, preokupirani smo

Pratite nas i na Viberu!
Kako prenosi sarajevski portal "Kliks", u jednom tesktu Islamska država poručuje da nije zaboravila područje Balkana, već da su samo preokupirani.
U otvorenoj pretnji naglašavaju da "nisu zaboravili ratna stradanja muslimana", te su pretnje usmerene na Srbe i Hrvate.
Ekstremisti podsećaju na terorističke napade širom sveta, naglašavajući da bi to trebalo da bude opomena. 

Oni iskazuju otvorenu pretnju svim zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Balkana, poručujući da se "vraćaju" i da su do sada bili preokupirani na nekim drugim područjima. 

"A znate li za Francusku i Nemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata i Britaniju koja je mislila da živi u sigurnosti i zaštiti, zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili njen vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale, pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac, pa su ostale ponižene", navodi se između ostalog u novoj pretnji ID. 


Podsetimo, pre dve godine Srbija, ali i ostale balkanske zemlje često navođeni kao moguća meta džihadista. U julu 2015. godine u video-snimku "Mi smo islamski hilafet - kasida" kao početna meta islamskih terorista označena je Srbija, a za njom slede i ostale zemlje Balkana. Pre toga Islamska država je objavila propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portal: Islamska država preti zemljama Balkana; Stefanović: Srbija bezbedna

Izvor: Beta, 08.Jun.2017

Sarajevski portal "Klix.ba" preneo je danas da su u poslednjem izdanju magazina "Rumiyah" koji izdaje Islamska država, objavljene terorističke pretnje zemljama Balkana, uključujući i Srbiji.Taj portal prenosi da su pretnje usmerene na Srbe i Hrvate, i da se u tekstu naglašava da pripadnici Islamske...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.