ISHITRENA ODLUKA? Španija POPUŠTA restriktivne mere, građani van kuća već 2. maja

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2020, 00:46

ISHITRENA ODLUKA? Španija POPUŠTA restriktivne mere, građani van kuća već 2. maja

Takvo popuštanje mera dolazi nakon sedam nedelja stroge zabrane kretanja.

Španski premijer Pedro Sančes rekao je danas da će građani Španije od 2. maja moći da izađu iz kuće zbog kratkih šetnji i vežbanja.

Sančes je naveo da vlada planira da dozvoli izlaske zarad fizičke aktivnosti "ako tok epidemije ostane pozitivan".

Od početka vanrednog stanja, Španci su mogli da izlaze samo do prodavnice, uz izuzetak radnika u sektorima gde nije moguć rad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od kuće.

Lider španskih socijalista je najavio i da će u utorak izneti detaljan plan "deeskalacije" zabrane kretanja za koji je izrazio nadu da će zaživeti tokom narednih nedelja.

Španija je uvela neke od najstrožih mera u borbi protiv korona virusa koji je ubio više od 22.000 Španaca i zarazio preko 200.000.

Merama je smanjen dnevni nivo zaraze sa više od 20 odsto pre mesec dana na ispod dva odsto ove nedelje. U nedelju će deca mlađa od 14 godina moći da prošetaju s roditeljima do sat vremena i u okviru jednog kilometra od kuće.

- Naša smernica za popuštanje će biti maksimalni oprez. Moramo biti veoma razumni jer nema pravilnika ni mape koja se može pratiti - rekao je Sančes.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.