IRAN ZVECKA ORUŽJEM: Sa sahrane naučnika poslate preteće poruke(FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 12:15

IRAN ZVECKA ORUŽJEM: Sa sahrane naučnika poslate preteće poruke(FOTO)

Iran za ubistvo Fahrizada sumnjiči Izrael

U Iranu je danas sahranjen ubijeni naučnik koji je osnovao vojni nuklearni program pre dve decenije, a ministar odbrane Amir Hatami obećao je da će njegovo delo nastaviti "sa više brzine i snage".

Počasna garda nosila je do grobne rake kovčeg sa telom Mohameda Fahrizada koji je ubijen u petak.

Iranski zvaničnici za ubistvo optužuju Izrael, prenosi AP.

Sahrani je, osim ministra odbrane, prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i šef Revolucionarne garde Husein Salami, vojni zvaničnici, šef nuklearnog programa i šef obaveštajne službe, a svi su se pridržavali distance i nosili maske.

Hatami je kritikovao zemlje koje nisu osudile Fahrizadovo ubistvo i poručio da će počinioce stići kazna.

Fahrizada je sahranjen u dvorištu džamije u severnom delu Teherana.

Za ubistvo Fahrizada sumnjiči se Izrael, a iranska državna televizija objavila je danas, pozivajući se na anonimne izvore, da je oružje pronađeno na mestu ubistva pripadalo Izraelu, a to su zaključili na osnovu oznake na oružju.

Fahrizada je bio na čelu iranskog nuklearnog programa poznatog kao AMAD, za koji Izrael i zapad tvrde da prave nuklearno oružje.

Kao odgovor na ubistvo, iranski parlament je započeo reviziju zakona kojom bi se onemogućilo Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju da vrši inspekciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.